Eğitim Sitesi

Maltoz Nedir? Maltoz Hakkında Kısaca Bilgi

Maltoz Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Maltoz:

İki molekül glikozun birleşmesinden (glikoz + glikoz) oluşan çift şeker.

 

Biyoloji Terimi Olarak Maltoz:

Bitki hücreleri tarafından sentezlenen disakkarit çeşidi.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Maltoz:

İki molekül glikozun birleşmesiyle oluşan bir disakkarittir.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Kas Gücü: Kasın aktivite yapma süresince gösterdiği güce verilen isimdir. Kasın süre boyunca baskıya ve karşı kuvvete verdiği direnç olarak da tanımlanabilir.

    Şekerler: Karbonhidrat aldığımızda, vücudumuz bu besin ögelerini daha küçük parçalara ayırır. Bu daha küçük parçalar şekerlerdir. Şeker doğal olarka pek çok besinde(süt, meyve, sebze, tahıllar vb.) bulunur. Kaynaklarına göre farklı isimler verilebilir; örneğin laktoz sütte bulunur, sukroz genelde sofra şekeri olarak bilinir ve glikoz balda, tahıllarda karbonhidrat içeren besinlerde farklı oranlarda bulunur.

    Bakteri: 1. Mikroskop kullanmadan görülemeycek kadar küçük tek hücreli basit yapılı canlı. Zararlı ve zararsız olanları bulunur. 2. Toprakta, suda, canlılarda bulunan çürüme, mayalanma ya da hastalıklara yol açan, küresel, silindirimsi kıvrık biçimde olan, bölünerek çoğalan, tek hücreli canlı.

    Serbest Radikaller: Vücutta doğal olarak oluşan, çok aktif olduğu için başka metabolik süreçlere karışan ve normal işleyişi aksatan etmenlerdir. Sigara içmek, hava kirliliği gibi dış etkenlere maruz kalmak serbest radikalleri arttıracaktır ve eğer vücuttaki antioksidan seviyesi kontrol edilemezse hücrelere zarar verebilirler. Antioksidanlar serbest radikalleri bağlayarak zarar vermeleri önlerler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü