Eğitim Sitesi

Makyaj Nedir? Makyaj Hakkında Kısaca Bilgi

Makyaj Terimi Hakkında Bilgiler

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Makyaj:

Tiyatro ve sinemada sanatçıların yüzlerinde boya ve başka maddelerle yapılan değişiklikler.

 

Tiyatro Terimi Olarak Makyaj:

Tiyatro ve sinemada sanatçıların yüzlerinde boya ve başka maddelerle yapılan tuvalet ve değişiklikler.

 

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Makyaj:

Televizyon programlarındaki görüntülerde yer alan kişilerin, kameralar karşısında daha şık görünmeleri, cilt kusurlarını örtmeleri, ışık yansımasını önlemek ya da oyuncuların, rolünü oynadıkları karaktere benzemeleri için kullanılan her türlü kozmetik malzeme uygulamaları.

 

    Benzer Dil ve Anlatım Terimleri

    Deneme: 1. Herhangi bir konuda yeni ve kişisel görüşlerle bezenmiş bir anlatım içinde sunulan düz yazı türü. 2. Yazarın herhangi bir konudaki görüşlerini, kesin kurallara varmadan, kanıtlamaya kalkmadan, okuyucuyu inanmaya zorlamadan anlattığı yazı türüdür.

    Tiyatro: 1. İnsan ve toplum yaşamının çelişkilerini, karşıtlıklarını; insanın insanla, doğal ve toplumsal çevreyle ilişkilerini, çatışmalarını, söz ve eylemle sahnede canlandırma sanatına tiyatro, tiyatro yapıtlarına da oyun(drama) denir. 2. Dram, komedi, vodvil vb. edebiyat türlerinin oynadığı yer. 3. Bu türleri, izleyiciler önünde sahnede oynayan grup. 4. Oyun yazma sanatı. 5. Sahnelenmek için yazılmış oyunların türü.

    Halk Hikâyeleri: Toplumsal iz bırakmış bir olaydan veya bir yazınsal ürünün sözlü kültürde bıraktığı derin etkiden kaynaklanarak ortaya çıkan halk edebiyatı ürünlerine verilen isimdir.

    Gezi Yazısı (Seyahatname): Yazarın yurt içinde ve yurt dışında gezip gördüğü yerlerin ilgi çekici özelliklerini anlattığı yazı türüdür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Dil ve Anlatım Terimleri Sözlüğü