Eğitim Sitesi

Makro Fotoğrafı (Close-Up / Yakın Plan) Nedir? Makro Fotoğrafı (Close-Up / Yakın Plan) Hakkında Kısaca Bilgi

Makro Fotoğrafı (Close-Up / Yakın Plan) Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Makro Fotoğrafı (Close-Up / Yakın Plan):

Fotoğrafı çekilen uzatma tüpü, yakınlaştırıcı mercek, körük gibi bazı özel ekipmanlar kullanarak, konunun yakın plan görüntülerini sağlayan fotoğraf tekniği.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Silis Jel (Nem Alıcı): Bu tuz, nemi emen kristallerden oluşur, fotoğraf makinelerinin ve ekipmanlarının nemden zarar görmesini önlemek amacıyla fotoğraf çantalarına ya da bu ekipmanların saklandığı dolaplara konulan, nem emici özelliği bulunan bir madde.(Silika jel)

    Karakteristik Eğri: Işığa karşı duyarlı malzemelerin bir anlamda verimlilik grafiğidir. Bu malzemelerin pozlama, yoğunluk, duyarlılık, kontrast gibi konulardaki özelliklerini ortaya koyar. (characteristic curve)

    Color Balance: Renk uygunluğunu ifade eder. Gerçek görüntü renkleriyle dijital olarak elde edilmiş renklerin uyuşması demektir.

    LED (Light Emitting Diode): Işık saçan diod demektir. Genellikle elektronik aletlerde bir takım kontroller için kullanılan kırmızı, yeşil veya turuncu renkte ışık yayan ve cihazın herhangi bir bölümünün çalıştığını veya çalışmadığını gösteren ikaz işaretleridir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü