Eğitim Sitesi

Makine Ayağı (Machine Foot) Nedir? Makine Ayağı (Machine Foot) Hakkında Kısaca Bilgi

Makine Ayağı (Machine Foot) Terimi Hakkında Bilgiler

Moda ve Dikiş-Nakış Terimi Olarak Makine Ayağı (Machine Foot):

Genelde baskı ayağı olarak adlandırılan, dikiş makinesinin bu parçası, dikiş sırasında kumaşı iğne plakası üzerinde yerinde tutmak için kumaşın üzerine doğru indirilir ve iğneyi kumaşın içine doğru düzgünce yönlendirir. Boncuk geçirme, biye yapma ve fermuar takma gibi bir dizi amaç için farklı ayaklar mevcuttur.

 

    Benzer Moda ve Dikiş-Nakış Terimleri

    Pervaz (Facing): Bir giysinin iç kısmına yerleştirilen ve işlenmemiş kenarları tamamlamak için kullanılan (örn. bir yaka hattında, ön veya arka ceket açıklığında veya kolda) kumaş katıdır. Tokluk için telalanabilir. Şekilli bir giysi kenarında, pervaz aynı şekilde kesilir, makine dikişi ile giysi parçasına tutturulur, tersine katlanır, sonra rahat bir tamamlama için astara veya kumaşa düz olarak elde dikilir.

    Perdeci: Perde satan veya diken kimse.

    Düğme Halkası (Button Loop): Genelde pervazlar arasına veya bir giysinin kenarına takılan dekoratif tutturma gereçleri farklı şekillerde yapılabilir. Aynı zamanda Kopça ve Rulo halkaya bakınız.

    Kadife: 1- Yüzeyi belirli uzunlukta bırakılmış ham madde lifleriyle kaplı, parlak, yumuşak kumaş, velur. 2- Bu kumaştan yapılmış, bu kumaşla kaplanmış ürün.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Moda ve Dikiş-Nakış Terimleri Sözlüğü