Eğitim Sitesi

Mahya Nedir? Mahya Hakkında Kısaca Bilgi

Mahya Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Mahya:

Ramazan gecelerinde, camilerde iki minare arasına gerilen ipler üzerine kandil veya elektrik ampulleriyle yazılan yazı veya yapılan resim.

 

Tarih Terimi Olarak Mahya:

Ramazan ayında, kandiller-de, dinsel bayramlarda ca-milerde iki minare arasına gerilen ipler üzerine kandil-lerle ya da elektrik ampulle-riyle oluşturulan ve geceleri ışık verilen yazı ya da resimdir.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Mahya:

Çatının en üst sınırı ve aynı zamanda iki saçaktan yükselen çatı yüzeylerinin yatay bir doğru boyunca kesiştiği ara kesittir. Birbirine paralel olmayan saçaklardan yükselen çatı yüzeylerinin kesişmesi ile yükselen mahyalar ortaya çıkar.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Mahya:

Ramazan gecelerinde, camilerde iki minare arasına gerilen ipler üzerine kandil veya elektrik ampulleriyle yazılan yazı veya yapılan resim.

 

İnşaat Terimi Olarak Mahya:

Çatıda iki eğik yüzeyin, dışta 180 dereceden büyük bir açı yaparak birleştiği çizgi.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    İdgam: Bir şeyi diğerine katmak.

    Vaftiz: 1- Hıristiyanlıkta yeni doğan çocuğa ilk günahı silmek ve onu Hıristiyanlaştırmak amacıyla yapılan kutsal işlem. 2- Hıristiyanlara göre çocuğun ve hıristiyanlığa yeni giren kimsenin dine yeni girme şartı sayılan suya sokma merasimi

    Tereke: 1. Terk edilenler, geride bırakılan mallar. 2. Ölünün mirasçıları arasında paylaşılmak üzere bırakmış olduğu para dâhil taşınır ve taşınmaz mallar, miras. Kişi öldüğü zaman terekesinden ilk önce borçları ödenir. Sonra vasiyeti yerine getirilir. Geriye kalan mallar da mirasçıları arasında paylaştırılır.

    Aybaşı Hâli: Kadının her ay belirli günlerde özel nitelikli kan görme durumu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü