Eğitim Sitesi

Maddecilik (materyalizm) Nedir? Maddecilik (materyalizm) Hakkında Kısaca Bilgi

Maddecilik (materyalizm) Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Maddecilik (materyalizm):

Her türlü gerçekliğin, yalnızca nesnenin değil, ruhsal olan gerçekliğin de özünü ve temelini maddede gören, maddeden başka hiçbir tözün bulunmadığını öne süren görüş.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Huy (Mizaç): Kişiliğin doğuştan gelen, genelde fizyolojik kaynaklı ve kolay kolay değişmeyen yanıdır. Örneğin, içe dönüklük, karamsarlık, sinirlilik, heyecanlılık, dışa dönüklük gibi kişilik özellikleri huyu anlatır. "Can çıkar, huy çıkmaz", "Huylu huyundan vaz geçmez" gibi atasözleri, huyun ne denli zor değişebileceğini ifade eder.

    Fenomenoloji (Öz Bilimi): 1. Varlığın, dış dünyadaki nesne ve olayların insan bilincindeki bir yansıması olduğunu ifade eden görüş. 2. Olayları değil, olayın içindeki özü kavramayı amaçlayan görüş.

    Bilinç: 1- Belirli bir zaman sınırı içinde insanın kendisinden ve çevresinden haberdar olması haline bilinç denir. Bilinç olmadan algılama dikkat, düşünme, hatırlama vb. zihinsel işlevlerden söz edilemez. 2- Bilinç: İnsanda farkındalığın, duygunun, algının ve bilginin merkezi olarak kabul edilen yeti. Yaşadıklarının farkında olma yetisi.

    Akıl Yürütme: Kişiler, geçmiş yaşantıları, gözlemleri ve öğrenmeleri sonucunda oluşturdukları somut ve soyut tasarımlar arasında mantık ilkelerine uygun bağlantılar kurarak yeni yargılara varırlar. Buna akıl yürütme denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü