Eğitim Sitesi

Maço Nedir? Maço Hakkında Kısaca Bilgi

Maço Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Maço:

Taş çekici, balyoz.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Kartonpiyer: Yapıları kabartmalarla bezemek için, çoğu zaman duvar ve tavan arakesitleri ile tavan göbeklerinde kullanılan sertleştirilmiş mukavva veya kıtıklı alçı.

    Camyünü Asma Tavan: Isı kaybının çok olduğu mekanlarda yoğunlukla kullanılan asma tavan çeşididir. Dekoratiftir, hafiftir, kırılmaz, darbe ve titreşimlerden etkilenmez, kolay takılır, kolay sökülür, kolay temizlenir, alev almaz, uzun ömürlüdür, ısı yalıtımı sağlar, ortamın akustiğini düzenler, gürültüyü emer, konuşmaları anlaşılır kılar. Montajı, sökülmesi ve temizlenmesi kolay ve hızlı olan camyünü ürünler aynı zamanda aydınlatmanın en iyi şekilde yapılmasını sağlayarak enerji tasarrufu yaratır.

    Yarı Mat Boya(Saten Boya): Yarı mat boyalara halk arasında "saten boya" denir. Saten boyalar, yüzey hatalarını gizleme özelliklerinden dolayı macun ya da alçı ile düzeltilmiş yüzeylerde dekoratif amaçlı uygulanır. Kaygan bir yapıda olan saten boyalar, tam silinebilme özelliğine sahiptir. Su itme ve buhar geçirgenliği özellikleri sayesinde suyun boya tarafından emilmesine ve lekelerin silinirken boyaya bulaşmasına izin vermez.

    Postmodernizm: Modern mimarinin tekdüzeliğine tepki olarak 1960'larda doğan ve eski dönemlerin mimari öğelerini yeniden ön plana çıkararak, 1970'lerde biçimlenmeye başlayan yeni bir seçmeci akım.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü