Eğitim Sitesi

Maâzallâh Nedir? Maâzallâh Hakkında Kısaca Bilgi

Maâzallâh Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Maâzallâh:

Tehlikeli, zararlı ve istenmeyen durumlardan korunmak için söylenen "Allah korusun, Allah saklasın, Allah'ü Teâlâya sığınırım" anlamında duâ cümlesi.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Irk: 1-Kalıtımsal olarak ortak fiziksel ve fizyolojik özelliklere sahip insanlar topluluğu. 2-Soy.

    İnşâ Kastı: Akit okumakla yani, birtakım özel kelimeleri dile getirmekle, evlilik ve alım satım gibi itibarî işleri icat etmeyi kastetmek.

    Tebliğ: 1. Peygamberlerin getirdikleri ilahî mesajın insanlara aynen ulaştırmalarıdır. İnsanları dine davet etme. Bildirme, haber verme. 2. Tebliğ; sözlükte, taşımak, götürmek, ulaştırmak anlamlarına gelir. Peygamberlerin temel görevlerinden biri tebliğdir. Allah, Hz. Peygamberi kendisine ilettiklerini tebliğ etmekle görevlendirmiştir. O da bu görevini hakkıyla yerine getirmiş ve veda hutbesinde bu tebliğ görevini yerine getirdiğine insanları şahit tutmuştur. Hz. Peygamber, tebliğinde muhataplarından gönüllü bir teslimiyet beklemiştir. Onun görevi, insanlara nasihat edip öğüt vermektir, onları zorlamak değildir.

    İmsak: 1- Tutma, el çekme, geri durma, çekinme, sakınma, korunma. 2- Oruca başlama zamanı. 3- Oruçlunun ikinci fecrin doğuşundan güneşin batışına kadar ibadet etme amacıyla yeme, içme ve cinsel gibi orucu bozan şeylerden uzak durmaktır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü