Eğitim Sitesi

MIDI MODLARI Nedir? MIDI MODLARI Hakkında Kısaca Bilgi

MIDI MODLARI Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak MIDI MODLARI:

OMNI-POLY-MONOMULTİ olarak bugün için dört tanedir. OMNI MODE kısaca bir synthesizercının bir kaç aletle birden aynı melodiyi çalmasıdır. Aslında bir aleti çalıyordur da sanki birkaç alet aynı melodiyi çalıyor gibi olur. "UNISON çalış "POLY MODE, Birkaç müzik aletiyle değişik melodiler çalmasını sağlar bu da Stüdyo kayıtlarında kolaylık yaratır.MONO MODE, Bu mode da MULTI-TIMBRAL (aynı anda birkaç sesi çıkarabilmek) bir müzik aletinin her sesine ayrı bir midi kanalı verir ki bu mode bugün kullanılmıyor. MULTI MODE, En önemli özelliği Multi-Tımbral çalışmasında tek bir kanal hizmeti verir ayrı ayrı MIDI Kanalları gerekmez. Bu en iyi bağlantı MODE'u dur.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    NIC.DDN.MIL: Savunma Bakanlığı İletişim Ağı (DDN) Ağ Bilgi Merkezi'nin (NIC) alan ismi. Savunma Bakanlığı Bilgisayar Ağı için Ağ Danışma Merkezi, Alan İsmi Sistemi, Ağ Danışma Merkezi.

    Byte: Sekiz data bit'i ile bir parti bit'ten meydana gelen bir alfabetik veya özel karakterdir. Genelde ASCII olarak kodlanmıştır.

    İstenmeyen e-posta (SPAM): Gönderi yapılan kişiler tarafından talep edilmemiş olmasına rağmen büyük sayılarla gönderilen e-postalara İstenmeyen e-posta (SPAM) denmektedir. İstenmeyen e-postalar genelde reklam amaçlı olmaktadır. İstenmeyen posta olaylarında önemli olan e-postaların içeriği değil, çok büyük sayılarda gönderiliyor olması önem taşımaktadır.

    Bant genişliği: Belli aralıklardaki en büyük ve en küçük değer arısındaki fark.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü