Eğitim Sitesi

Lütuf Nedir? Lütuf Hakkında Kısaca Bilgi

Lütuf Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Lütuf:

Önem verilen, sayılan birinden gelen iyilik, yardım, ihsan, inayet, atıfet.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Lütuf:

Önem verilen, sayılan birinden gelen iyilik, yardım.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Lütuf:

1. Kulu, Allah’ın af ve rahmetine yaklaştıran, günahlara düşmekten uzaklaştıran her türlü ilahî yardım.

2. Önem verilen, sayılan birinden gelen iyilik, ikram, yardım, ihsan, inayet, atıfet, nimet.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Müceddit: 1. Yenileyen, düzenleyen, ıslah eden kimse. 2. Hz. Peygamber’in sünnetleri terk edilip hurafeler yaygınlaşmaya başlayınca, insanları yeniden Hz. Peygamber’in sünnetine uymaya davet eden İslam âlimi. 3. Toplumun dinin özünden sapma göstermesi durumunda onların dini doğru anlayıp yaşamalarına öncülük eden İslam bilgini.

    Kurban: 1-Zilhicce ayında belirli nitelikleri olan hayvanı, belirli günlerde kesmeye kurban denir. Vaciptir. 2-Allah'a yakın olmak ve rızasına ermek için ibadet niyetiyle kurbanlık bir hayvanı kesmektir. 3- Sözlükte yaklaşmak, Allah'a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban, dini bir terim olarak, ibadet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı usulüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder. Arapçada bu şekilde kesilen hayvana udhiye denir.

    Cehennem: 1- Dünyada günah işleyenlerin öldükten sonra ceza görecekleri yer. 2- Allah'a inanmayanların sürekli kalacakları, günahkar müminlerinde günahları ölçüsünde cezalandırılacakları ahiret yurdu.

    Allâh(C.C.): Kâinatın ve kâinatta bulunan tüm varlıkların yaratıcısı, koruyucusu olan tek varlık, ibâdet edilmeye lâyık tek Rab, Mevlâ, Huda'ya ait özel isim. En yüce varlık olarak inanılan, bütün kemâl sıfatları şahsında bulunduran ve her türlü noksan sıfatlardan uzak.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü