Eğitim Sitesi

Litosfer Nedir? Litosfer Hakkında Kısaca Bilgi

Litosfer Terimi Hakkında Bilgiler

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Litosfer:

Dünyanın canlıları taşıyan üst kabuk kısmına verilen isimdir. Karalar dünyası olarak ta bilinir.

 

Coğrafya Terimi Olarak Litosfer:

Taş küre. Dünya'nın manto katmanının üstünde yer alan ve yeryüzüne kadar uzanan katmanıdır. Kalınlığı yaklaşık 70-100 km dir. Taşkürenin ortalama 35 kmlik üst bölümüne yerkabuğu denir. Kıtalar ve okyanuslar Litosfer içerisinde yer alırlar.

 

Coğrafya Terimi Olarak Litosfer:

Dünya'nın manto katmanının üstünde yer alan ve yeryüzüne kadar uzanan katmanıdır. Kalınlığı ortalama 100 kmdir. Taşkürenin ortalama 35 kmlik üst bölümüne yerkabuğu denir.

 

    Benzer Ekoloji - Çevre Terimleri

    Görünüm: Bir bitki topluluğunun yılın çeşitli mevsimlerindeki, dış görünüşüdür. Bitki toplulukları, kendilerini oluşturan bitki türlerinin büyüme, sap sürme, çiçeklenme, kuruma vb. fenolojik safhalarda değişik şekil ve renkler almalarına paralel olarak, her mevsimde bir başka şekil ve renkte görünürler.

    Sitogenetik: Soyaçekim ve kalıtımı hücrelerle ve daha çok kromozomla ilişkisi bakımından inceleyen biyoloji dalıdır.

    Toprak Yorgunluğu: Monokültür tarım yapılan arazilerde toprağın; bitkinin fazla tükettiği besin maddeleri yönünden fakirleşmesi, mikroorganizma dengesinin bozulması, bazı zararlı bileşiklerin ortaya çıkması, hastalık ve zararlı etmenlerinin artması nedeniyle verimliliğin azalması olayıdır.

    Çevresel Etki Değerlemesi: Yeni gelişme ve projelerin çevreye olabilecek sürekli ya da geçici potansiyel etkilerinin, sosyal sonuçları ve alternatif çözümleri de içine alacak biçimde analizi ve değerlendirilmesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekoloji - Çevre Terimleri Sözlüğü