Eğitim Sitesi

Lipit Nedir? Lipit Hakkında Kısaca Bilgi

Lipit Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Lipit:

Başlıca karbon ve hidrojen atomlarından oluşan, suda çözünmeyen ancak eter, kloroform ve aseton gibi organik çözücülerde çözünebilen organik madde.

 

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Lipit:

Yapı ve bazı özellikleri yönüyle yağlara benzeyen maddeler. Yağlar basit bir lipittir. Fosfolipit, lipoprotein, glikolipit gibi bileşik lipitler vardır. Kolesterol ve benzeri maddeler de lipit benzeri maddelerdir.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Lipit:

Her tür organik yağa verilen ad.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Kinezyoloji (Hareket Bilimi): Kinezyoloji hareket bilimidir. Fizyoterapi ve rehabilitasyonun temelini oluşturan hareket kavramına odaklanan ve insan hareketlerini güzel sanatlar ve spor gibi sağlıklı koşullardan değişik patolojik durumlara kadar geniş bir perspektifte inceleyen bir bilim dalıdır. Birçok meslek grubunu ilgilendirmekte olup, esas amaç kasların nasıl çalışacağı ve güçlendirileceğini, çalışma mekaniğini bilmek ve bu alanda gerektiğinde kişilere destek olmaktır.

    Dizanteri: Ağrılı ve sancılı ishalle beliren, yaralara yol açan bulaşıcı, salgın hastalık.

    Tabes Dorsalis: Sfilizin ilerlemiş döneminde sinir sistemi tutulumuna bağlı olarak dengesizlik, yürüme güçlüğü görme bozuklukları ile seyreden tabloya verilen isimdir.

    Paramedikal: Bir dereceye kadar tıpla ilgili, hekimliği kısmen ilgilendiren.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü