Eğitim Sitesi

Linyit Nedir? Linyit Hakkında Kısaca Bilgi

Linyit Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Linyit:

Kahverengi-siyah renkte, organik fosil halinde, tortul birikimli katı yakıttır. 30 C sıcaklık, %96 hava nispi nemlilik oranında ve külsüz madde esasına göre ısıl değeri 24 MJ/kg düzeyi altındadır.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Linyit:

Bileşimindeki karbon oranı %60-70 bulunan, kahverengi veya siyah kömür.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Alışılagelmiş Çalışma Akımı: (Conventional operating current of a protective device) Koruma düzeninin, alışılagelmiş süre olarak tasarımlanan belirli bir sürede çalışmasına sebep olan akımın belirli bir değeridir.

    İletken: Elektrik akımının, üreteçten alıcıya ulaşmasını sağlayan tellerdir.

    Besleme Noktası: Elektrik enerjisinin bir şebekeden diğer bir şebekeye (örnek; sözleşme ile belirlenmiş bir müşteri tüketici şebekesi) iletildiği noktadır.

    Özgül Enerji: Bir malın üretimi ya da bir hizmetin yerine getirilmesi için tüketilen, üretim ya da hizmet yerinde ölçülen (dolaylı ya da dolaysız) enerji miktarıdır. Not: Özgül enerjiye ilişkin bilgi verilirken, makine ya da malzemelerin özgül enerjisinin (dolaylı enerji), tüketilen enerjinin birim miktarının üretilmesine harcanan enerjinin,el emeği ile ilgili enerjinin ya da ürünün içinde fiziksel biçimde bulunan enerjinin (örneğin; petrokimya ürünleri) bunun kapsamında olup olmadığının belirtilmesi gerekir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü