Eğitim Sitesi

Link(Bağlantı) Nedir? Link(Bağlantı) Hakkında Kısaca Bilgi

Link(Bağlantı) Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Link(Bağlantı):

İnternette bir sayfadan diğerine geçmenizi sağlayan, altı çizili, üzerine imleç gelince el işaretine dönüşen bağlantı noktalarının adıdır.

Bir haberleşme kanalı veya devresini diğer kanal ya da devrelere bağlamada kullanılan sistemdir. Otomatik anahtarlamalı merkez kontrol sisteminin iki anahtarı arasındaki geçişi sağlayan sistemdir.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Remote Controls Windows: Uzak giriş. Uzak bir bilgisayarda sanki o bilgisayara doğrudan bağlıymış gibi işlem yapmak, bu işlem genelde iletişim ağı üzerinde bir protokol kullanılarak yapılır. Telnet.

    Horizantal Resolution: Ekran üzerinde yatay olarak bulunan pixel'lerin sayısını belirtir.

    Bandwidth: Türkçesi: Bant genişliği. Bir bağlantıdan yollayabileceğiniz bilgi miktarını ifade etmektedir. Bir ağ kablosunun taşıyabileceği maksimum veri miktarı, bps (bit per second) birimi ile ölçülür. Bir kanalın ya da devrenin veri iletme oranı veya iletişim kapasitesi ölçüsü.

    Virüs: Virüs, bilgisayar sahibinin bilgisi olmadan gizli işler yapan yazılımlardır. Bazı zamanlar virüslerin yaptıkları masum şeyler olmakta, fakat çoğunlukla gizli dosyalarınızı dağıtmak gibi kötü şeyler yapmaktadır. Virüsleri diğer zararlı yazılımlardan ayıran özellik saldırganın bir kez internet ortamına bıraktığı andan itibaren dosyalara bulaşarak kendi kendine yayılmasıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü