Eğitim Sitesi

Line Drawing, 3-D Nedir? Line Drawing, 3-D Hakkında Kısaca Bilgi

Line Drawing, 3-D Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Line Drawing, 3-D:

Üç boyutlu bir nesnenin iki boyutlu bir görüntü düzeyinde projeksiyonunu açıklar. Gerçek bir nesnenin bir lensten geçerek bir kameranın düz camına projeksiyonuna benzeyen, perspektif projeksiyon teknikleri uygulanmaktadır.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    TCP/IP Protocol: Internet üzerindeki bilgisayar sistemlerinin birbirlerine bağlanması için kullanılan standart ağ iletişim protokolüdür. Internet Protokolü (IP) üzerinde çalışan Transfer Kontrol Protokolü (TCP) ve bunlara bağlı çalışan diğer protokollerin oluşturduğu aile. IP, TCP, FTP, Telnet.

    Bot: 1. Bot kelimesi robot kelimesinden türetilmiştir. Bir bot programı bağımsız olarak otomatik işleri gerçekleştirebilmektedir. Bot arama motorlarında kullanılan, web siteleri hakkında bilgi almak için kullanılanlar gibi masum olabilir. Fakat bot aynı zamanda daha farklı zararlı eylemlerin gerçekleştirilmesi için de kullanılabilir. Örneğin, bot bilgisayarınızdaki tüm bilgiye ulaşmak ve diğer kişi veya kurumlara karşı suç içeren eylemlerde kullanılabilir. 2. Sohbet amaçlı bir IRC kanalı üzerinde dinleme ve cevaplama programları için oraya özgü (o kanalın jargonuna ait) terim.

    WAN: Geniş alan ağı. Birbirleri arasında oldukça uzak mesafe olan ve genelde PTT altyapısı kullanılarak oluşturulan bilgisayar ağı. Ses dosya tiplerinden bazılarının kullandığı dosya uzantısı.

    GAME LAN: Adres: http://www.gamelan.com/Bu günlerde popüler olan Java uygulamalarından bir derleme. katigorilere göre sıralanmış.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü