Eğitim Sitesi

Lenf Nedir? Lenf Hakkında Kısaca Bilgi

Lenf Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Lenf:

1. Akyuvar içeren, kan plazmasına benzeyen renksiz sıvı, ak kan.

2. Kan plazmasından elde edilen ve bileşimi kan plazmasına çok benzeyen renksiz sıvı. İçinde bulunan akyuvarların bir kısmı da lenf düğümlerinde yapılır.

3. Lenf damaları içerisinde dolaşan, kan plazması ve lenf proteinlerinden oluşan dolaşım sıvısı, akkan.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Lenf:

Akyuvar içeren, kan plazmasına benzeyen renksiz sıvı.

 

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Lenf:

Akkan. Kandan ayrı yapı ve özellikte olan, lenf damarlarında dolaşan serum, akyuvar, protein ve lipit gibi maddeler içeren sıvı.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Lenf:

Vücutta lenf damarları içinde akan renksiz kan.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Denitrifikasyon: 1. Amonyağın serbest azota çevrilmesidir. Örneğin bazı bakteriler enzimleri yardımıyla denitrifikasyon yaparlar. 2. Biyosferde azotlu bileşiklerin bakteri faaliyeti ile moleküler azota indirgenmesi olayı. 3. Nitrat ve nitrit iyonlarının azot gazını oluşturmak üzere indirgendiği metabolik faaliyet; belirli toprak bakterileri tarafından gerçekleştirilir. 4. Bazı heterotrofik bakteriler tarafından anoksik koşullarda elektron alıcısı olarak kullanılan nitratın nitrit, azot monoksit, nitröz oksit veya moleküler azota kadar indirgenmesiyle sonuçlanan bir oksijensiz solunum çeşidi.

    Süngerler: Süngerler; çoğunlukla denizlerde zemine bağlı olarak yaşayan en basit organizasyona sahip, gelişmiş sistemleri bulunmayan hayvanlardır. Vücutları; torba, kadeh veya vazo şeklindedir. Süngerler, eşeyli ve eşeysiz yolla üreyebilir, kendini yenileme yetenekleri yüksektir. Çok küçük parçalara kesilseler de her bir parçadan yeni bir canlı meydana gelebilir.

    Lipofuskin: Lizozomlar tarafından sindirilemeyen madde kalıntıları, yaşlanma pigmenti.

    Anter: Çiçekli bir bitkide erkek organlardan biri, için de haploid spor ya da polen taneciklerinin oluştuğu polen keselerini (mikrospo rangium) içeren stamen kısmıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü