Eğitim Sitesi

Lehçe (Diyalekt) Nedir? Lehçe (Diyalekt) Hakkında Kısaca Bilgi

Lehçe (Diyalekt) Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Lehçe (Diyalekt):

Bir anadilin tarihsel, toplumsal, bölgesel ve kültürel nedenlerle ses, yapı ve sözdizimi yönlerinden oldukça büyük farklılıklar gösteren kolu.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Alaylı: Osmanlı Dönemi'nde mektepten değilde çekirdekten yetişen askerlere denir.

    Saadetlû(Saadetli): Osmanlı Devieti'nde albay ile korgeneral arasındaki rütbelilere ve bunlara denk makamlarda bulunan sivillere hitap ederken söylenen deyim.

    Abluka: 1. Bir devletin dışarı ile olan her türlü ilişkisini zor kullanarak kesme eylemidir. Bir düşman ülkenin kıyılarına gemilerin yanaşmasını engelleyerek o ülkeye ekonomik veya askeri ürünlerin girmesini engellemeyi amaçlayan bir savaş yöntemidir. 2. Bir devletin, bir kentin ya da bir yerin dışarıyla olan her türlü bağlantısını zor kullanarak kesme.

    Millet: Genel olarak millet, aynı topraklar üzerinde yaşayan kültür, tarih, gelenek ve dil bakımından aralarında ortaklık bulunan insan topluluklarını ifade eder. Atatürk ise milleti şöyle tanımlamaktadır: "Zengin anılar mirasına sahip olan, beraber yaşamak hususunda ortak istek ve anlaşmada samimi olan ve sahip olunan mirasın korunmasına devam hususunda da iradeleri ortak olan insanların birleşmesinden oluşan topluma millet adı verilir . " Millet sadece ırkî bir zümre de değildir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü