Eğitim Sitesi

Lawson Şeması Nedir? Lawson Şeması Hakkında Kısaca Bilgi

Lawson Şeması Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Lawson Şeması:

Turizm sektöründe özellikle konaklama tesislerinde çeşitli fonksiyonlara ayrılan yer ilişkilerinin analiz edilmesini sağlayan ve Fred Lawson tarafından geliştirilmiş bir şemadır.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Franchising: Franchise veya franchising sözlük anlamıyla imtiyaz demektir. Franchising terimi günümüzde çağdaş nitelikte bir finansman yöntemidir. Franchising gerçek anlamıyla herhangi bir ürünü veya hizmeti pazarlamaya yönelik olarak uygulamaya konulan bir sistemi ifade etmektedir. Bu yöntemde, yatırımcı kuruluş otel veya tatil köyü zinciri şeklinde çalışıyorsa, başka bir işletmenin yeni yatırımına belirli koşullarda, belirli oranda katılmakta; projenin hazırlanmasını, inşaatın kontrolünü, tesisin yönetimini üstlenmekte, ayrıca kârdan katılma oranında bir pay almaktadır. Bazı imtiyaz yöntemlerinde ise işletme, zincirin kalite normlarına uymak ve belirli bir imtiyaz ücreti ödemek suretiyle zincirin adını (markasını) kullanma hakkını elde etmektedir.

    Function: Otel içindeki Balo, Sergi, Düğün, Nisan, Toplantı vb. faaliyetler.

    Müşteri Hesabı: 1- Hesabı ayrıca çıkacak her bir müşteri veya müşteri grubu için kullanılan kartlardır. Müşteriye fatura edilecek tüm harcamalar bu belge üzerinde toplanır. Eğer bir müşteri iki veya daha fazla oda almışsa veya seyahat acentası aracılığıyla gelmiş gruba dâhil ise her bir kişi veya oda için ayrı bir folyo açılmaz. Sadece grup için bir folio açılır. 2- Hizmet gören ve karşılığında ücret ödemesi gereken kişi için, alacakları izlemek üzere açılmış bulunan hesap.

    Real Estate Tax Exemption: Gayrimenkul alım vergisi istisnası

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü