Eğitim Sitesi

Lavabo Bataryası Nedir? Lavabo Bataryası Hakkında Kısaca Bilgi

Lavabo Bataryası Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Lavabo Bataryası:

Lavabolarda kullanılan sabit borulu bataryalardır. Montaj şekline göre duvar tipi ve ankastre tipi olmak üzere iki çeşittir. Sıcak su ile el ve yüz yıkanması gereken yerlerde kullanılır. Örneğin hastaneler, laboratuarlar, yemekhaneler, boyahaneler gibi yerlerde rahatlıkla kullanılabilir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Mobilya Kapı: Mobilya kapıların kanat yüzleri, 3-4 mm MDF (Medium Density Fiberboard-Orta Yoğunluklu Ağaç Lifi) üzerine doğal ahşap preslenerek hazırlanır. Kapının kanat konstrüksiyonu istenilen ölçüye göre hazırlanan fırınlanmış, budakları ve özürlü kısımları alınmış köknar ya da ladin ağaçtan yapılır. İçine dolgu olarak yangına dayanıklı sunta ya da kraft petek dolgu kullanılır. Kenarlara ise mobilya kapı kaplama cinsinden masif ahşap preslenir. Kapı kasası, fırınlanmış köknar ahşap üzerine doğal ya da kaplamalı MDF preslenerek hazırlanır.

    Mobilya: Farklı amaçlarla kullanılmak üzere ahşap, mermer, cam, kumaş, deri gibi malzemelerle yapılan eşya. Mobilya, taşınabilir ya da yerinde sabit olarak tasarlanabilir.

    Çimstone: İtalyan "Breton" firmasına ait ileri teknolojik süreçle üretilen ve %93'ü kuvars, %7'si polyester reçine bağlayıcı ve pigmentlerden oluşan bir malzemedir. İçeriğindeki kuvars, malzemeye eşsiz sağlamlık ve dayanıklılık kazandırır. 7 mohs sertliği ile elmas sertliğine oldukça yaklaşan kuvars sayesinde yüksek çizilme ve aşınma dayanımı gösterir; metal veya benzeri malzemelerle çizilmez. Hijyen sınıfında olduğundan mutfak tezgahı ve banyo gibi yerlerde uygulanabilmektedir.

    Bide: Vücudun belden aşağı kısımlarını yıkamakta kullanılan bir su akıtma yeri. Temizlenme, üzerine oturularak yapılır. Bide, seramikten ayaklı ya da ayaksız yapılır. Üzerinde boşaltma deliği, yıkama deliği, musluk delikleri ve taşma deliği bulunur. Seramik bidelerin boyutları standardında, serbest bırakılmıştır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü