Eğitim Sitesi

Laktik asit fermantasyonu Nedir? Laktik asit fermantasyonu Hakkında Kısaca Bilgi

Laktik asit fermantasyonu Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Laktik asit fermantasyonu:

Oksijen yokluğunda bazı bakteri ve memeli hücrelerinde görülen, glikoliz sonucu oluşan pirüvatın laktik aside dönüştürülmesi.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Larva: 1. Tüm başkalaşım gösteren böceklerde yumurtadan çıkan ve ergin karakteri göstermeyen kanatsız, kurt biçimindeki evre, kurtçuk. 2. Ergin karakterlerini kazanmadan önceki genç hayvan. 3. Embriyonel gelişimini tamamlamadan yumurtadan çıkan yavrulara denir. 4. Bazı hayvanların hayat devrelerinde görülen ve metamorfoz sonucunda ergin hale benzeyecek olan yavru evresi.

    Nimfa: Yarı başkalaşım gösteren böceklerde, dış görünüşü ergine benzeyen, fakat eşey organları ve kanatları tam olarak gelişmemiş evre.

    Omurgalı: Omurgalıların en ayırıcı özelliği, vücutlarının sırt kısmında birbirini takip eden omurlardan yapılmış bir omurgaya sahip olmalarıdır. Bu yapıdan dolayı bu gruba dâhil olan canlılar, omurgalı (kordata) olarak adlandırılır.

    Üreticiler: Bir sistem içerisinde, güneş enerjisini organik moleküllerin bağ enerjisi şekline çevirebilen canlılar, besin üreticiler, ototroflar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü