Eğitim Sitesi

Kütük Defteri Nedir? Kütük Defteri Hakkında Kısaca Bilgi

Kütük Defteri Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Kütük Defteri:

Osmanlı Devleti'nde önceden yeniçerilerin sonradan tüm askerlerin adları, baba adları sülale adları, doğum yerleri ve tarihleriyle, fiziksel özellikleri, görev alışlarını ve görev sırasındaki davranışlarını belirlemek amacıyla tutulan defterdir.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Dretnot: XX. yüzyılın başlarında kullanılan bir zırhlı tipi.

    Tarihin Özellikleri: Tarihin Özellikleri: 1. Geçmiş olayları inceler. 2. Belgelere dayanmalı ve objektif olunmalıdır. 3. Yer ve zaman belirtilmelidir. 4. Sebep sonuç ilişkisi olmalıdır. 5. İnsanlar tarafından meydana getirilirler. 6. Tarihi olaylar tekrarlanamaz. Deney ve gözlem yapılamaz. 7. Olayın meydana geldiği devrin şartları ve değer yargıları iyi bilinmelidir. 8. Araştırma mümkün olduğu kadar olayın geçtiği yerde yapılmalıdır.

    Eros: Yunan Mitolojisi'nde aşk ve güzellik tanrıçası Afrodit'in oğludur. Ok ve yay taşıyan ve insanların yüreklerine ok atarak onların aşık olmasını sağlayan, kanatlı bir erkek çocuk olarak tasfir edilen aşk tanrısıdır.

    Çift Vergisi: En az bir çiftlik genişliğinde toprak işleyen Müslüman reayadan yılda bir kez alınan ve bölgelere göre 10 akçeden 50 akçeye kadar değişiklik gösteren vergidir. Herhangi bir nedenle işlediği toprağı terk eden reaya bu vergisini ödemeyi sürdürürdü. O zaman bu vergi Çift Bozan adını alırdı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü