Eğitim Sitesi

Kurum İçi Yatay Geçiş (Bölüm Değişikliği) Nedir? Kurum İçi Yatay Geçiş (Bölüm Değişikliği) Hakkında Kısaca Bilgi

Kurum İçi Yatay Geçiş (Bölüm Değişikliği) Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Kurum İçi Yatay Geçiş (Bölüm Değişikliği):

Bir öğrencinin üniversite içinde kayıtlı olduğu programdan bir başka programa geçmesi kurum içi yatay geçiştir.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Akademik Yarıyıl: Akademik yıl bir eğitim yılını(iki sömestr), akademik yarıyıl bir eğitim dönemini kapsar. (Her bir yarı dönem için akademik yarıyıl denir.)

    Bilimsel Hazırlık: Yüksek Lisans, Doktora ve Sanatta Yeterlik programlarında adayların eksikliklerini gidermek amacıyla uygulananan eğitim programı. Bilimsel Hazırlık Programı'nda geçirilecek süre en çok bir takvim yılıdır.

    AOBP(Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı): 1- Öğrencinin hesaplanan OBP'sinin aynı okuldan o yıl mezun olmuş öğrencilerin üniversite sınavlarında elde etmiş oldukları sonuçların ortalamasına göre ağırlıklandırılmış şeklidir. Okulun üniversite sınavlarındaki başarı ortalaması yükseldikçe öğrencinin AOBP'side doğru orantılı olarak yükselecektir. 2- Tercih yaparken, kendi alanınızda ya da alan dışında yaptığınız tercihe, mezun olduğunuz okul türüne (normal öğretim, mesleki ve teknik, Anadolu öğretmen vs.) bağlı olarak OBP puanınızın ÖSYM klavuzunda belirtilen katsayılarla çarpılmasıyla hesaplanır ve sınavdan aldığınız ham puanınızın üzerine eklenerek, yerleştirme puanınız hesaplanmış olur. Yerleştirme işleminiz bu puanınıza göre gerçekleştirilir.

    KYK Bursu: Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü