Eğitim Sitesi

Küresel Isınma Nedir? Küresel Isınma Hakkında Kısaca Bilgi

Küresel Isınma Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Küresel Isınma:

Dünya yüzeyindeki ısının 'sera etkisi' sonucunda giderek artması ve buna bağlı olarak önemli iklim değişiklikleri meydana gelmesi şeklindeki coğrafî oluşum.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Küresel Isınma:

Atmosfere verilen gazların sera etkisi yapması sonucunda dünya atmosferi ve okyanuslarının ortalama sıcaklıklarında belirlenen artışa verilen isimdir.

 

Coğrafya Terimi Olarak Küresel Isınma:

Atmosferde karbondioksit ve ısıyı tutan diğer gazların düzeyinin yükselmesidir.

 

Fizik Terimi Olarak Küresel Isınma:

Dünyanın atmosferinin ortalama sıcaklığının, 19. yüzyıldan bu yana belirgin bir hızla artıyor olmasıdır.

 

Biyoloji Terimi Olarak Küresel Isınma:

Yeryüzündeki bitki örtüsünün azalması, fosil yakıtların kullanımının artması, fabrika bacalarındaki zehirli gazların filtre edilmeden atmosfere verilmesi, deodorant kullanımı gibi sebepler atmosferdeki karbondioksit, metan, ozon, azotdioksit ve kloroflorokarbon (CFC) bileşiklerinin artmasına neden olmaktadır. Bu nedenle güneşten gelen ışınlarla atmosfer ve okyanusların sıcaklığı daha da artmıştır. Bu duruma küresel ısınma denir.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Günübirlik Tur: Yurtiçinde veya yurtdışında tarihi, doğal, kültürel, turistik değerlerini tanıtma ve ulaştırmayı birlikte kapsayan, bu hizmetlerin dâhil olduğu tek bir fiyatla satılan veya satış taahhüdü yapılan ve hizmeti yirmi dört saatten kısa bir süreyi kapsayan, konaklama içermeyen ticari faaliyet.

    Accredited Agent: Akredite edilmiş acenta. IATA, acente listesinde yer alan, hizmet için tüm şartları yerine getirmiş yolcu satış acentesi, anlamına gelen bir IATA terimi.

    Tur Dosyası: Tur tanıtımı için hazırlanmış resimli ve yazısı standart dosya

    Konsolos: Yabancı ülkelerdeki vatandaşların belirli konulardaki başvurularının gerektirdiği işlemleri yapmak üzere devletin yurtdışına atadığı görevli.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü