Eğitim Sitesi

Kültür Devrimi Nedir? Kültür Devrimi Hakkında Kısaca Bilgi

Kültür Devrimi Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Kültür Devrimi:

Edinilmiş tüm bilgilerin halka yayılması eylemidir. Toplumun tümüyle gelişmesi ve toplumca en yüksek bilgi düzeyine erişmesini amaçlar.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Zabit: Subay.

    Acemi Ocağı: 1. Osmanlı Devleti'nde Kapıkulu askerlerinin ilk eğitildikleri kurumdur. I. Murat Devri'nde Gelibolu'da kuruldu. Önceleri savaş tutsaklarından seçilenler ocağa alınırken, XV. yüzyılda I. Mehmet (Çelebi) zamanında özellikle Rumeli'den devşirilen Hristiyan çocukları alınmaya başlandı. Bundan sonra kurum Acemi Oğlanlar Ocağı adını aldı. Esas olarak, Osmanlı ordusu Kapıkulu birliklerinin asker gereksinmesini karşılayan temel eğitim kurumudur. Askerlik, matematik, okuma-yazma ve dinsel konularda eğitim görürlerdi. İyi huylu, akıllı ve yakışıklı olanlar devlet memuru olarak yetiştirilmek üzere saray içinde öğrenim yapan Enderun Mektebi'ne alınırlardı. 2. Tutsaklardan ya da devşirme yoluyla Hıristiyanlardan toplanan gençlerin yeniçeri olarak yetiştirilmeleri için eğitim gördükleri ocak. 3. Osmanlılarda kapıkulu eri yetiştirmek için kurulan bir tür okul.

    Acemi Oğlanı Kethüdası: Acemi oğlanları işine bakan Anadolu ve Rumeli ağalarının maiyetîerindeki memurlara verilen unvan.

    Forsa: 1- Kürekle yürüyen gemilerde kürek çeken esir, savaş tutsakları ya da hükümlülerdir. 2- 1252'ye kadar Floransa'da basılan paranın adıydı. Daha sonra Avrupa'da basılan bütün altınlar için kullanılır oldu. Flori, flöri, florin şekillerinde de söylenir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü