Eğitim Sitesi

Kullanıcı Nedir? Kullanıcı Hakkında Kısaca Bilgi

Kullanıcı Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Kullanıcı:

Merkezi Yük Dağıtıma dahil edilen Üretim Gruplarına ya da Doğrudan Bağlı Üretim Santrallarına sahip tüm Enerji Üreticileri, tüm Lisanslı Hizmeti Sağlayıcıları, Dağıtım Hizmeti Sağlayıcıları, ve Doğrudan Bağlı Tüm Tarife Dışı Müşteriler ve onlara bağlı olan Tüketiciye Satış Hizmeti Sağlayıcıları. Bu terim, yerine göre, Şebeke Kodu'nun kendilerine uygulandığı tüm kişiler anlamına gelir.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Brüt Düşü: (Gross head) Bir hidrolik santralda, türbinin kullanabileceği suyun en üst noktası ile en düşük noktası arasındaki fark.

    Çalışma Süresi: Bir enerji tesisinin ya da bir bölümünün yararlı enerji sağladığı süredir.

    Enerji Politikası: Üretilen enerjinin dönüşümü, depolanması, dağıtımı,kullanılması ve ulusal ve uluslar arası kaynaklarla toplam enerji talebinin karşılanması için gerekli tedbirlerin belirlenmesi ile ilgili ulusal (ya da uluslararası) politikanın bir parçası olup bu kapsamda birincil ve yenilenemeyen kaynaklar ile çevre korumasını dikkate alır.

    Sekonder Frenkans Kontrol Sistemi: Frekansı belirlenmiş sınırlar içinde tutmak ve/veya komşu iletim sistemlerine bağlayan bağlantı hatları üzerindeki güç alış verişini kontrol etmek için sistemindeki seçilmiş santrallerin üretimini merkezi bir noktadan ayarlayan sistemdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü