Eğitim Sitesi

Kserofitler Nedir? Kserofitler Hakkında Kısaca Bilgi

Kserofitler Terimi Hakkında Bilgiler

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Kserofitler:

Kurak koşullarda yaşamlarını sürdürebilen, bitkiler grubuna verilen isimdir. Ancak bir bölge için kserofit olan bitki, daha kurak bir bölge için, mezofil bitki olarak tanımlanabilir. Kserofitler, morfolojik ve fizyolojik özellikleri yönünden, birbirlerinden büyük farklılıklar gösterirler.

 

Biyoloji Terimi Olarak Kserofitler:

Kurakçıl bitkilerdir. Çok az su içeren topraklarda yaşamaya uyum gösteren yukka ve kaktüs gibi bitkiler.

 

    Benzer Ekoloji - Çevre Terimleri

    Görünüm: Bir bitki topluluğunun yılın çeşitli mevsimlerindeki, dış görünüşüdür. Bitki toplulukları, kendilerini oluşturan bitki türlerinin büyüme, sap sürme, çiçeklenme, kuruma vb. fenolojik safhalarda değişik şekil ve renkler almalarına paralel olarak, her mevsimde bir başka şekil ve renkte görünürler.

    Tropik Yapı: Bir hücrenin beslenme ve yapı naklidir.

    Gen Kaynağı: Bir bitki türüne ait çeşitlerin yumru, soğan, doku kültürü, çelik, çöğür gibi bitkisel materyal ile sperma, döllenmiş yumurta, mikroorganizma, bakteri kültürü gibi hayvansal materyale verilen isimdir. Geniş anlamda doğal ve tarım ekosistemlerinde bir türün coğrafik yayılış bölgelerindeki tüm genetik kaynaklarına veya materyaline gen kaynağı denir.

    Atık: Çevrede başkalaşmaya yol açacak miktarda çevreye boşaltılan, sıvı, katı, gaz ya da radyoaktif istenmeyen her tür madde. * Standart dışı ürün, * Sağlıklı kullanım süresi geçmiş olan ürün, * Dökülmüş ya da yanlış kullanılmış olan maddeler, * Kullanılmayan ürünler, * Kirlenmiş maddeler, * Hammadde işleme proses kalıntıları * İhracatçı ülkenin kanunlarına göre yasak getirilmiş olan maddeler, * Yeniden kullanım veya geri kazanım amacıyla getirilen maddelerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekoloji - Çevre Terimleri Sözlüğü