Eğitim Sitesi

Kredi Nedir? Kredi Hakkında Kısaca Bilgi

Kredi Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Kredi:

Belli bir öğrenimin tamamlanması için öğrencilerden istenen her türlü kuramsal ve uygulamalı çalışmalar göz önünde tutularak bir yarıyıl veya bir öğretim yılı okutulan herhangi bir dersin, okul programı bütünlüğü içindeki değerini nicelik olarak gösteren birim.

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Kredi:

1- Belirli miktardaki satın alma gücünün, belirli bir süre için ve geri verilmek üzere bir bedel (genellikle faiz) karşılığı gerçek ya da tüzelkişilere verilmesidir. Kredi çeşitleri: güvencesine göre teminatlı ve teminatsız; kullanıcısına göre; özel ve kamu, süresine göre; kısa ve uzun, veriliş yerine göre üretim ve tüketim; kullanım alanına göre ticari, tarım, sanayi, yapı ve orman gibi ayrılır.

2- Belirli bir süre sonra geri alma kaydı ile bir satın alma gücünün sağlanması veya varolan satın alma gücünün başka bir kimseye devredilmesi veya bir kişi ya da kurum lehine kefil olunması, kabul/aval/garanti verme işlemi.

 

Reklamcılık Terimi Olarak Kredi:

Perakendeci, toptancı, banka, ya da diğer kuruluşlar tarafından müşterinin kullanımına tahsis edilen para ve ya müşteriye ödeme yapabilmesi için zaman tanıma.

 

Üniversite Terimi Olarak Kredi:

Kredi Yurtlar Kurumu tarafından, isteyen ve başvuru yapan öğrencilerden uygun görülenlere verilen ve sonradan ödemeli kredilerdir. Bu krediler iki çeşit olup, biri Katkı (Harç) kredisi, diğeri ise Öğrenim kredisidir. Katkı kredisi okul harçlarının karşılığı olarak verilirler. Bu krediyi alan öğrencilerin harçları KYK tarafından ödenir. Öğrenim kredisi ise öğrenciye eğitim ihtiyaçlarını karşılaması için aylık olarak ödenen paradır. Şu anki şartlarda krediler mezun olunduktan iki yıl sonra ödenmeye başlayıp, iki yıl boyunca üçer aylık taksitlerle ödenmektedir.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Kredi:

Ödünç verme işlemi, ayni ya da nakdi satın alma gücünün belirli bir süre tüzel kişi lehine devridir.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Çatışma: 1. Aynı anda ortaya çıkan birbirine karşıt ya da eşit derecede çekici dilek ve isteklerin bireyde yarattığı ruhsal durum. 2. Birbirleriyle uyuşmayan dilek, istek ya da ereklerin yarışmasından ortaya çıkan üzücü ya da kıvanç vermekten uzak bilinç durumu.

    Düzeltme: Öğrenme süreci sırasında öğrencilerin karşılaştıkları güçlüklerin ya da eksikliklerin giderilmesi amacıyla gerçekleştirilen işlemler.

    Çarpıklık: Bir dağılımın, bakışımlı durumdan ya da aritmetik ortalama çevresindeki dengeden uzaklaşma eğilimi göstermesi.

    Bağıntıcılık: Salt bilginin olamayacağını, bütün bilgimizin göreli olduğunu gerçeğin gözlemcinin bakış açısına, gözlenen nesneye, olaya ve gözlem koşullarına göre değişebileceğini öne süren öğreti.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü