Eğitim Sitesi

Kredi Limiti Nedir? Kredi Limiti Hakkında Kısaca Bilgi

Kredi Limiti Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Kredi Limiti:

Bir müşterinin bir seferde bir kredi kartı üzerinden harcayabileceği toplam meblağ.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Vergi Ehliyeti: Mükellefiyet ve vergi sorumluluğu için yasal ehliyet şart değildir. Vergiyi doğuran olayın kanunlarla yasak edilmiş bulunması mükellefiyeti ve vergi sorumluluğunu kaldırmaz.

    Yönüne Göre Yatırım İlkesi: Yönüne göre yatırım ilkesi, doğrudan yatırımın yönünün, bir başka deyişle yatırımın yurt içine mi, yurt dışına mı yapıldığının belirlenmesine dayanmaktadır. (Directional Principle)

    Konsorsiyum: Ortak yarar gözeten ve daha çok mali konularla uğraşan kişiler ya da kuruluşlardan oluşan bir gruptur. Ortaklık anlamına gelir.

    Açık Piyasa İşlemi: Merkez Bankası'nın para değerinde kararlılık sağlamak amacı ile giriştiği piyasa işlemleridir. Piyasaya hazine bonosu ya da tahvil satarak para hacmini daraltabilir veya alım yaparak genişletebilir. Adat Faiz hesaplamalarında kullanılan bir terimdir. Faize esas olan anapara ile paranın kullanıldığı gün sayısının çarpımından oluşan rakamdır. Akit Sözleşme anlamına gelir. En az iki kişi arasında belli bir işin yapılması veya yapılmaması konusunda yapılan anlaşmadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü