Eğitim Sitesi

Kredi Kartı Hamili Nedir? Kredi Kartı Hamili Hakkında Kısaca Bilgi

Kredi Kartı Hamili Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Kredi Kartı Hamili:

Banka ve kart çıkartmaya yetkili kuruluş ile yaptıkları sözleşme uyarınca kart verilen kişidir.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Açığa Satış İşlemleri: Açığa satış; yatırımcının elinde karşılığı bulunmamasına rağmen fiyatların ileride düşeceği beklentisiyle menkul kıymetin satışını gerçekleştirmesi, kıymetin teslim zamanı geldiğinde ise kıymeti piyasadan alıp teslim etmesi işlemidir.

    Enflasyon Hedefi: TCMB ve Hükümet tarafından üçer yıllık dönemler için belirlenen TÜFE yıllık artış oranıdır. Enflasyon hedefi her yılın aralık ayındaki yıllık enflasyon olarak tanımlanmaktadır. (Inflation Target)

    Toptan Eşya Fiyatları Endeksi(TEFE): Bir ekonomideki genel fiyat düzeyini ve paranın satın alma gücündeki değişimleri belirlemek için seçilmiş malların toptan fiyatları izlenerek düzenlenen endekstir.

    Dış Borçlanma: Ülkenin kaynaklarına ek bir kaynak sağlamak, döviz olarak yeni ödeme gücü elde etmek gibi amaçlarla ülke dışındaki yabancı hükümet ya da finans kuruluşlarından karşılıklı ya da karşılıksız geri ödemeli kaynak bulunmasıdır. Türkiye'de dış borç kavramı içinde kamu sektörünün yanısıra, özel kesimin dış borçları da birlikte anılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü