Eğitim Sitesi

Kral Yolu Nedir? Kral Yolu Hakkında Kısaca Bilgi

Kral Yolu Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Kral Yolu:

İlkçağda İranlıların ve Lidyalıların katkılarıyla yapılan, İran Körfezinden Ege Denizi kıyılarına kadar uzanan yaklaşık 2500 km uzunluğundaki ticaret yoludur.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Azab (Azeb): Osmanlılar'da ordunun çekirdeğini oluşturan hafif piyade askeri. Bu terim 13. yüzyıldan beri askeri bir terim olarak kullanılıyor ve başlangıçta genellikle 'şehirlerdeki yerli bekâr asker' anlamına geliyordu.

    Hamurtu: Koyu renkli (kuzgun gibi siyah) bira.

    Yüzyıl: Yüzyıllık süre, asır. Milat başlangıç alınarak 1-100, 101 - 200, 201 - 300 vb. olarak sayılan yüzyıllık dönemlere verilen genel isim.

    II. Meşrutiyet: II. Meşrutiyet'in İlan Edilme Nedenleri İç Nedenler II. Abdülhamit'in II. Meşrutiyet'in İlanını Kabul Etmesinin Sebepleri : 1. İttihat ve Terakki Cemiyeti'ne bağlı olan bazı subayların Rumeli'de ayaklanması 2. Tahta, Osmanlı hanedanından başka bir kişinin geçeceği söylentisi 3. Serez'den bir ordunun İstanbul'a yürüyeceğine dair padişaha gelen telgraf 4. Ordu ve halk arasında isyan belirtilerinin ortaya çıkması Dış Etkenler En önemli dış etken "Reval görüşmesi" dir. Reval Görüşmesi'nde şu kararlar alınmıştır: 1. Ruslar, Balkanlar'da serbest bırakılacak 2. İstanbul ve Boğazlar Ruslara verilecek 3. Makedonya Bölgesi'nde ıslahat yapılacak

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü