Eğitim Sitesi

Korteks Nedir? Korteks Hakkında Kısaca Bilgi

Korteks Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Korteks:

Beyin kabuğu.

 

Biyoloji Terimi Olarak Korteks:

Bir organın dış tabakası. Bitkilerde epidermisin altındaki doku.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Bencillik(Egoizm): Kendine düşkünlük,kendi çıkarını daima öne alma,kendini beğenme.

    Fayda: Mal ve hizmetin değerini kullanana sağladığı fayda belirleyebilir. Örneğin, araba, ev insanların yaşamlarını kolaylaştırdığı için değerlidir.

    Felsefenin Konuları: 1. Bilgi Felsefesi(Epistemoloji) 2. Varlık Felsefesi(Ontoloji) 3. Ahlak Felsefesi(Etik) 4. Sanat Felsefesi(Estetik) 5. Din Felsefesi 6. Siyaset Felsefesi 7. Bilim Felsefesi

    Materyalizm: Asıl varlığın madde olduğunu ileri süren görüş.İdealizmin tam tersine düşünceyi (ideayı) maddenin bir sonucu olarak görür. Madde düşünceden bağımsız olarak vardır ve bütün varlıklar maddeden türemiştir. İlk Çağ doğa filozoflarından Demokritos'a göre, evrenin ana maddesi maddi nitelikteki küçük atomlardır. Düşünce ve ruhsal olaylar atomların boş mekandaki hareketlerinin sonucudur. Epikuros da Demokritos gibi "atom" u evrenin ana maddesi kabul eder. Yeni Çağ materyalizminin öncülüğünü Thomas Hobbes yapar. Hobbes, dünyadaki tüm olayları mekanik hareketler çerçevesinde maddi hareketler olarak görür. La Mettrie'ye göre ruhsal faaliyetlerin kaynağı maddi bedendir. İnsan ve hayvan arasında mekanik faaliyetler açısından özde bir fark yoktur. İnsan da hayvan da birer makinedir. İnsan, doğa üstü bir varlık tarafından yaratılmamıştır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü