Eğitim Sitesi

Korpus Luteum Nedir? Korpus Luteum Hakkında Kısaca Bilgi

Korpus Luteum Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Korpus Luteum:

Olgunlaşan ve yumurtayı atan ovaryumda, ovaryum folikül hücreleri tarafından oluşturulan sarı renkli bezdir. Yumurtlamadan sonra folikülden oluşmuş bir yapı; bu yapı, hamileliğin sürdürülmesi için önemli olan hormonlar üretir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Mantar: Mikroskopik yada makroskopik olan parazit, saprfit yada simbiyoz olarak yaşayan, klorofilsiz, zehirli yada zehirsiz olan canlı yapı.

    Marsupialia: Keseliler. Memelilerin Metateria alt sınıfı. Karın bölgesinde bulunan bir kese ile tanınırlar. Çok erken doğan yavrular bir süre bu kesede taşınır.

    Alkalilettirme: Baz ilave etmek.

    Komünite: Belirli bir alanda karşılıklı ilişkiler içinde yaşayan çeşitli bitki ve hayvan türlerinin oluşturduğu topluluk. Bir alanda yaşayan popülasyonlar topluluğudur. Bir komünite içerisinde birden fazla tür bulunur. Dolayısıyla komüniteler popülasyonlardan daha büyük canlı topluluklarıdır. Örneğin, Sapanca Gölü'nde bulunan turna balığı popülasyonu ve bu gölde yaşayan kurbağa, bitki, böcek ve bakteri türlerinin oluşturduğu popülasyonların tamamı Sapanca Gölü'nün komünitesini oluşturur. Komüniteler barındırdıkları tür sayısı bakımından farklılık göstermekle birlikte, kutuplardan ekvatora doğru tür zenginliği genellikle artış gösterir. Popülasyonlar biraraya gelerek komüniteyi, komüniteler de cansız çevreyle birlikte ekosistemi oluşturur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü