Eğitim Sitesi

Korpus Allatum Nedir? Korpus Allatum Hakkında Kısaca Bilgi

Korpus Allatum Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Korpus Allatum:

Böceklerde beynin hemen gerisinde bulunan iç salgı bezidir. Jüvenil hormonu salgılar.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Nefridyum: Omurgasız hayvanlarda bulunan boşaltım organı.Yer solucanları ve diğer Annelid'lerde bulunan boşaltım organıdır. Silli bir huni boru ile bitişiğindeki anteriyör sölom boşluğuna uzanır ve buradan bir delikle vücut dışına atılır.

    Biyoyakıt: Biyokütle ve biyolojik olarak parçalanabilir özellikteki atık organik maddeler gibi kaynaklardan elde edilen katı, sıvı ya da gaz haldeki yakıt türü.

    Bakteri: 1. Asidik sıcak kaplıca sularından radyoaktif atıklara kadar tüm karasal ve sucul çevrelerin yanı sıra bitki ve hayvanlarda da yaşayabilen, hastalıklara neden olabilen, biyojeokimyasal çevrimlerde yaşamsal öneme sahip, genellikle birkaç mikrometre büyüklükte, küreden çubuğa veya spirale kadar değişik biçimlerdeki prokaryot organizmalar. 2. Prokaryot hücre yapısına sahip, mikroskopla görülebilen yararlı olanlarının yanı sıra birçoğu çeşitli hastalıklara sebep olan bir hücreli canlı. 3. Monera aleminde yer alan zarla çevrili gerçek ve belirgin çekirdeği ve organelleri bulunmayan prokaryotik yapıdaki en ilkel tek hücreli canlı. 4. Zarla çevrili gerçek ve belirgin çekirdeği, organelleri bulunmayan bir hücreli mikroorganizmadır.

    Lipofuskin: Lizozomlar tarafından sindirilemeyen madde kalıntıları, yaşlanma pigmenti.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü