Eğitim Sitesi

Koro Nedir? Koro Hakkında Kısaca Bilgi

Koro Terimi Hakkında Bilgiler

Tiyatro Terimi Olarak Koro:

Eski Yunan tiyatrosunda bir grup erkek ve kadından kurulu şarkıcılar topluluğu. Oynanan eserin konusuna da katılırlar ve eserdeki olaya karşı, toplumun duygu ve düşüncelerini temsil ederlerdi. Hayvanlar, ağaçlar, bulutlar yerine sembol olarak kullanıldıkları da olmuştur.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Koro:

1- Çoksesli bir müzik parçasının bir grup tarafından hep bir ağızdan söylenmesi. Başlıbaşına çocuk, kadın ve erkeklerden oluşur ve bazen de karışıktır.

2- Tek veya çok sesli olarak yazılmış bir müzik eserini uygulamak için bir araya gelen topluluk.

3- Çeşitli insan seslerinin gruplar halinde şarkı söylediği müzik topluluğu.

 

Sanat Terimi Olarak Koro:

Kiliselerde apsisin önünde yer alan bölüm.

 

    Benzer Tiyatro Terimleri

    Dublaj: Tiyatroda yahut sinemada oyuncunun rolüne hazır olmasıdır.Yabancı dille yazılmış bir eserin yerli dile çevrilmesi ve oynanması.

    Kahya: Anadolu köy seyirlik oyunları düzenleyenlere verilen adlardan biri.

    Gösterim: Sahnede,alanda ya da gergi üzerinde oynanan ,göz ve kulağa yönelen oyunların,dansların ve benzeri sanatların tümüne verilen ad.

    Tasarım: Oyun düzeni çalışması içindeki temel estetik ilkelerden biri.( Öbürleri :görsel yorum, hareket yapımı, hız-tartım-zamanlama ve sözsüz oyunla dramatizasyon'dur). Tasarın, uygulamanın yapısını, biçimini ya da çizimini ortaya çıkaran bir çalışmayı içerir.Tasarım, aynı zamanda, konunun duygusal ölçüsünü ve ussal uygulayım düzenini sağlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tiyatro Terimleri Sözlüğü