Eğitim Sitesi

Konstrüksiyon Nedir? Konstrüksiyon Hakkında Kısaca Bilgi

Konstrüksiyon Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Konstrüksiyon:

1- İnşa etme etkinliği. Yapım. (Costruction)

2- Bir yapıda taşıyıcı nitelikte olan ya da olmayan bütün imalatlar. Bir inşa etme eylemi sonucunda ortaya çıkan ve bir araya gelerek yapıyı oluşturan öğeler bütünü.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Konstrüksiyon:

Yapı, yapılış, yapım, inşaat.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Konstrüksiyon:

Yapma yapım.

 

İnşaat Terimi Olarak Konstrüksiyon:

1.Yapı.

2. Bir çerçeve içinde yan yana dizilen veya bir ızgara meydana getiren ağaç çıtaların veya karton peteğin iki yüzüne kontrplak veya suni tahta levhası yapıştırılarak yapılmış (tabla).

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Harem: Osmanlı camilerinde revaklı iç avlu, İslam ülkelerinde, saray ve konaklarda kadınlara ait bölüm.

    Naif Resim: Herhangi bir mesleki eğitim görmemiş ressamlarca üretilen ve çocuksu bir betimleme anlayışını yansıtan resim sanatı ürünleri. Naif resim perspektifin kuralların yadsıyışı ve çocuksu anlatımı dışında genel üslup özellikleri göstermez. Naif ressamlarca geliştirilen teknik ve üsluplar, hemen daima kişisel niteliktedir. Bunlarda çoğu kez büyük bir ayrıntı zenginliği gözlemlenir. Dış gerçekliği akademikleşmiş yanılsama teknikleriyle değil de, adeta "masum bir gözle" algılayıp betimlemeleri açısından sanatsal değer taşırlar. 19. yüzyılın ikinci yarısında beliren Naif Resim' in en tanınmış ustaları H. Rousseau ve G. Moses'dir. (Naive Painting)

    Barok: 1. Formları şişirilmiş çıkıntılar biçiminde, yüzeyleri ise düzenli olmayan çıkıntılarla belirten, 1600 ile 1750 yılları arasındaki Avrupa'da oluşmuş bir sanat stili. 2. MS 1600-1750 yılları arasındaki klasik sanatı izleyen resim ve mimarlık üslubu.

    Pano: Dekor ya da resim yapmak için kullanılan etrafı çerçeveli düz yüzeyler. Üzerine tanıtma ya da açıklama kâğıtları tutturulmak üzere hazırlanmış olan levha. Mimarlıkta ve dekorasyonda çevresi silmeli bir çerçeveyle sınırlanmış yüzeylere verilen ad.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü