Eğitim Sitesi

Konson Nedir? Konson Hakkında Kısaca Bilgi

Konson Terimi Hakkında Bilgiler

Müzik-Dans Terimi Olarak Konson:

Ünsüz harflere verilen genel ad. Oluşumları sırasında ses yolunda daralma ve genişleme hareketleriyle üretilen ses. Sessiz harf.

 

    Benzer Müzik-Dans Terimleri

    Kontrapunta: Birden çok sesi birleştirme kurallarının tümü. Armoniyle yakından ilgilidir.

    Rondo: 1- Temel müzik cümlesinin birden çok yinelendiği dans biçimi. Aynı adlı şarkı türünden geldiği; 18. yüzyılda Fransız süitlerine katıldığı; 19. yüzyılda sonatın son bölümünü oluşturduğu bilinmektedir. Rondeau (Fr.). 2- Tekrarlar üzerine kurulmuş olan bir müzik formu. Rondo da ana tema en az üç kez duyurulur. Bu tekrarların arasına rondonun temasıyla gereğince karşıtlık yaratabilen ara kesitler yerleştirilir.

    Mikroton: Yarım tondan daha küçük aralıklar. Fokker'in 31 perdeli orgu veya Parch'ın 43 perdeli vurmalı çalgıları, piyanonun 12 Ses'e tam olarak bölünebilirliğine karşı bir sav olarak gelişti. Hába'nın dörtte bir tonlar ve altıda bir tonlar üstüne çalışmaları, Boulez gibi bestecilerin dörtte bir tonları bezenmiş olarak (decorative quarter tones) kullanmalarına; Babbitt ve Stockhausen gibi elektronik müzik bestecilerinin de yeni bir akort sistemi geliştirmelerine yol açtı. Microtones (İng.).

    Tone (İng.): Ses. Ton.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü