Eğitim Sitesi

Konaklama Endüstrisi Nedir? Konaklama Endüstrisi Hakkında Kısaca Bilgi

Konaklama Endüstrisi Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Konaklama Endüstrisi:

Konaklama endüstrisi insanların kendi konutlarının bulunduğu yer dışında değişik nedenlerle yaptıkları seyahatlerde birinci planda geçici konaklama, ikinci planda yeme-içme gibi zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması için mal ve hizmet üreten ticari nitelikteki işletme faaliyetleridir.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Turizm Olanakları: Bir turistik yörede insan gücü ile yaratılan altyapı ve üstyapı tesisleri.

    Kasiyer Raporu: Birden çok satış noktası olan turistik işletmelerde, eğer yazarkasa kullanılmıyorsa her bir satış noktasında doğan hâsılatın özet şekilde hazırlanmasını ve muhasebeye intikalini sağlayan rapor. Başlangıç noktası adisyon fişi olan bu raporda satışların türü ile birlikte satışlardan yapılan indirimlerine, bedelinin ne şekilde tahsil edildiğine ilişkin bilgiler de bulunmaktadır. Kasiyer raporu her bir gelir getiren ünite için ayrı ayrı düzenleneceği gibi sabah, öğle ve akşam satışları için de ayrı ayrı düzenlenebilir.

    Rezervasyon Bölümü: Müşteri tesise gelmeden önce ilk iletişim kurulan bölümdür. Rezervasyonun alınması, dosyalanması, rezervasyon tablolarına yerleştirilmesi, maksimum doluluk oranının sağlanması vb. işler bu bölümde gerçekleşir.

    Thomas Cook's Continental Time Table: Avrupa Ülkelerarası Tren Tarifesi

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü