Eğitim Sitesi

Kompakt Fotoğraf Makinesi Nedir? Kompakt Fotoğraf Makinesi Hakkında Kısaca Bilgi

Kompakt Fotoğraf Makinesi Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Kompakt Fotoğraf Makinesi:

Genellikle sabit objektifli, obtüratörün merceğin içerisinde bulunduğu ve çoğunlukla manuel kontrol imkânının sınırlı olduğu 35mm'lik küçük fotoğraf makineleridir. (compact camera)

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Yoğunluk (density): Duyarlı malzemelerin ışık görüp banyo edilmesinden sonra siyah metalik gümüşe dönüşen gümüş tuzlarının oluşturduğu yoğunluktur. Bu yoğunluk filmin ışık geçirgenliği ile ölçülmektedir.

    Mikro Fotoğrafı: Boyutları çok küçük olan, çıplak gözle görülmeyen bir konunun mikroskop yardımıyla defalarca büyütülerek ayrıntılı görüntülerinin elde edilmesine ilişkin uygulamaların tümü. Mikrofotografi, daha çok fen bilimleri alanına (tıp, ziraat, biyoloji, kimya vb) hizmet eder.

    ISO Değeri: Zamanında fotoğraf filmi için kullanılan şimdi ise algılayıcılarda karşımıza çıkan ISO kavramı, ışığa duyarlılığı simgelemektedir. ISO 100, 200, 400 şeklinde ilerleyen değerlerin yanı sıra gelişmiş sistemlerde ara değerler de görmek mümkün. ISO değerindeki artış aynı ışık miktarına sahip ortamda pozlama süresini düşürür. ISO değeri arttıkça fotoğraftaki kumlanma belirginleşir ve genellikle ISO 800 seviyesinden sonra kaçınılmaz bir hal alır.

    Silis Jel (Nem Alıcı): Bu tuz, nemi emen kristallerden oluşur, fotoğraf makinelerinin ve ekipmanlarının nemden zarar görmesini önlemek amacıyla fotoğraf çantalarına ya da bu ekipmanların saklandığı dolaplara konulan, nem emici özelliği bulunan bir madde.(Silika jel)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü