Eğitim Sitesi

Kombi Nedir? Kombi Hakkında Kısaca Bilgi

Kombi Terimi Hakkında Bilgiler

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Kombi:

Isıtmada kullanılan yakıtı düzenli ve ayarlı biçimde yakan araç.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Kombi:

Bireysel ısıtma ve sıcak kullanım suyu temini için dizayn edilmiş, duvara asılan kombine cihazlardır. Kombi, şofbenlerde olduğu gibi borulardan gelen suyun ısıtılması ilkesi üzerine çalışır. Kombi cihazları ısıtma ve sıcak su sağlama amacına yönelik kullanılabilir. Sıcak su kullanımının öncelikli olduğu kombilerde sıcak su musluğunun açılmasıyla cihazdan anında sıcak su temin edilir. Kalorifer ve kullanma sıcak suyunu anında sağlayan kombiler yapı itibariyle şofbene benzer, ölçüleri de şofbene yakındır. Duvara monte edildikleri için fazla yer kaplamazlar. Kombi cihazları genellikle iki farklı ısıl kapasitededir. En çok kullanılan cihazlar 7500-20.000 kcal/sa kapasiteleri arasındadır. Diğerleri ise 10.000-30.000 kcal/sa arasında kapasite ayarı yapılabilen cihazlardır. Kombilerle yalıtımı iyi yapılmış bir yerleşim yerinde 300-350 m³'lük bir alan ısıtmak mümkündür.

 

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Kombi:

Isıtmada kullanılan yakıtı düzenli ve ayarlı biçimde yakan araç.

 

    Benzer Trafik ve İlk Yardım Terimleri

    Güvenli Yol: Kavşakları, yaya ve okul geçitleri belirlenmiş, gerekli güvenlik önlemleri alınmış yol.

    Antiseptik: Vücudun çeşitli kısımlarını mikroplardan arındırmak için kullanılan kimyasal madde, mikropları öldürücü özelliği olan.

    Plaka Tahdidi: Vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak üzere toplu taşımacılığın geliştirilmesi ve disiplin altına alınması, korsan taşımacılığın önlenmesi, fiilen çalışmakta olan şoför esnafın haklarının korunması amacıyla taksi, dolmuş, minibüs ve umum servis araçlarına verilecek olan plakaların sayısındaki sınırlama.

    Kask: Başı darbelerden korumak için sertleştirilmiş sentetik maddelerden yapılmış sağlam başlık.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Trafik ve İlk Yardım Terimleri Sözlüğü