Eğitim Sitesi

Kolonya Nedir? Kolonya Hakkında Kısaca Bilgi

Kolonya Terimi Hakkında Bilgiler

Fen Bilimleri Terimi Olarak Kolonya:

Hafif kokulu ispirtolu sıvı.

 

Kimya Terimi Olarak Kolonya:

Etil alkolün hacimce %80'lik çözeltisine kolonya denir. Kolonya yapılırken etil alkol çözeltisi içerisine limon, zambak gibi maddelerin özleri koyularak çeşitli kolonyalar elde edilebilir.

Kolonya yapımında etil alkol yerine metil alkol kullanımı geçici uzun süre kullanımında kalıcı körlüğe neden olabilir. Kolonya dezenfektan olarak kullanılabilir.

 

    Benzer Fen Bilimleri Terimleri

    Özdeş: Her türlü nitelik bakımından eşit olan, ayırt edilemeyecek kadar benzer olan, aynı.

    Çözünen: Çözelti içindeki madde.Örnek:Tuzlu suyun çözüneni tuz.

    Hava: Hava, yerkürenin etrafını saran atmosferi meydana getiren, normal şartlarda bileşimi %78 azot, %21 oksijen ve %1'de diğer gazlardan oluşan, canlı cansız varlıklara zarar vermeyen doğal bir kaynaktır. Tüm canlıların hayatının devamı için temel unsur olan hava, solunum yoluyla organizmaya girerek canlılık verir. Bir insan birkaç gün aç susuz yaşayabileceği halde birkaç dakika hava almadan duramaz. Çevreyi oluşturan öğelerden su ve toprak gibi hava da, kirlenebilen bir ortamdır. Havanın gerek insan sağlığına gerekse doğaya zarar verici hale gelmesi kirlilik belirtisidir. Modern yaşantımızın bir sonucu olan hava kirlenmesi, atmosferde toz, gaz, is, duman, koku ve buhar şeklinde olan kirleticilerin insana, diğer canlılara ve eşyaya zarar verecek şekilde yükselmesi ile havanın doğal bileşimindeki gaz konsantrasyonundaki değişmeden meydana gelir.

    Artezyen: Topraktan burgu ile delinerek açılan ve suyu yükseğe fışkıran kuyu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fen Bilimleri Terimleri Sözlüğü