Kıyı Kenar Çizgisi Terimi Hakkında Bilgiler
Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Kıyı Kenar Çizgisi:
Deniz, tabii ve suni göl ve akarsularda kıyı çizgisinden sonra bunların tamamlayıcısı olarak kara yönünde devam eden su hareketlerinin oluşturduğu kumluk, çalılık, taşlık, sazlık ve bataklık alanların doğal sınırıdır.
Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Kıyı Kenar Çizgisi:
Deniz, tabiî ve sunî göl ve akarsuların alçak — basık kıyı özelliği gösteren kesimlerinde, kıyı çizgisinden sonraki kara yönünde su hareketlerinin oluşturduğu, kumsal ve kıyı kumullarından oluşan kumluk, çakıllık, kayalık, taşlık, sazlık, bataklık ve benzeri alanların doğal sınırı; dar-yüksek kıyı özelliği gösteren kesimlerinde ise, şev ya da falezin üst sınırı.
Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Kıyı Kenar Çizgisi:
Deniz, tabii ve suni göller ve akarsularda, kıyı çizgisinden sonraki kara yönünde su hareketlerinin oluşturduğu kumluk, çakıllık, kayalık, taşlık, sazlık, bataklık ve benzeri alanların doğal sınırıdır. Kıyı kenar çizgisi tespit komisyonu valiliklerce kamu görevlileri arasından jeoloji, harita, ziraat, inşaat mühendisleri ile mimar veya şehir plancısından oluşturulur.
Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri:
Arazi Tahsisi: Bir kamu arazisini bir amaç için ayırma.
Graicunos Teoremi: Özellikle konaklama tesislerinde yönetici ve ona bağlı astların arasındaki ilişki sayısının hesaplanmasında kullanılan bir formüldür.
İlişki sayısı =
Hizmet Çeşidi: Yapılan işin çeşidi.
İkamet: Bir yerde oturma.
Anemometer (Anemometre): Rüzgâr hızını ölçen alet.
Aktivite: Hareketlilik, etkinlik.
Demografi: İnsan topluluğunun belirli niteliklerinin ölçülmesiyle ilgili bir bilim dalı. Nüfusun büyüklüğü, cinsiyeti, mesleklere, yaşa v.b. unsurlara göre tanıd
Anahtar Görevlisi: Otellerdeki anahtarları muhafaza eden ve müşterilere otel hizmetleri hakkında bilgi veren kişi.