Eğitim Sitesi

Kışlak Nedir? Kışlak Hakkında Kısaca Bilgi

Kışlak Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Kışlak:

Hayvanların kış mevsiminde barındırılması ve otundan yararlanılması için tahsis edilen veya kadimden beri bu amaçla kullanılan yer.

 

Hukuk Terimi Olarak Kışlak:

Kışın hayvanların yayılıp otlamasına uygun yer. Bir veya birkaç köy ya da beldeye, ayrı ayrı veya ortak olarak, kış mevsiminde hayvanlarını barındırmaları ve otundan yararlanmaları için tahsis edilen veya öteden beri bu amaçla kullanıla gelen arazi.

 

Tarih Terimi Olarak Kışlak:

Kışı geçirmek üzere barınılan yer, orduların ve göçebe oymakların hayvanları ile birlikte yayladan inip konakladıkları yer.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Toprak Örtüsü: Rüzgar ve suyun yol açtığı toprak erozyonunu azaltmak amacıyla yetiştirilen bitkiler.

    Mülga: Terk edilmiş.

    Piyasa Fiyat Araştırması Tutanağı: Doğrudan temin usulüyle yapılacak alımlarda; alımı yapmakla görevlendirilen kişi veya kişilerce yapılan piyasa fiyat araştırması sonucunda alınan teklifleri, uygun görülen fiyat ile yükleniciyi gösteren ve söz konusu kişi veya kişilerce imzalanan tutanak.

    Amenajman Planı: Mera, yaylak, kışlak ile umuma ait çayır ve otlaklardan en elverişli bir şekilde yararlanmanın sağlanması için, bakım, ıslah, otlatma, dinlendirme, tohumlama, ilave yemleme ve yapılması gereken benzeri işleri sıralayan uygulama planı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü