Kışlak Terimi Hakkında Bilgiler
Tarih Terimi Olarak Kışlak:
Kışı geçirmek üzere barınılan yer, orduların ve göçebe oymakların hayvanları ile birlikte yayladan inip konakladıkları yer.
Hukuk Terimi Olarak Kışlak:
Kışın hayvanların yayılıp otlamasına uygun yer. Bir veya birkaç köy ya da beldeye, ayrı ayrı veya ortak olarak, kış mevsiminde hayvanlarını barındırmaları ve otundan yararlanmaları için tahsis edilen veya öteden beri bu amaçla kullanıla gelen arazi.
Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Kışlak:
Hayvanların kış mevsiminde barındırılması ve otundan yararlanılması için tahsis edilen veya kadimden beri bu amaçla kullanılan yer.
Benzer Tarih Terimleri:
Taç: Hükümdarların hükümdarlık belirtisi olarak başlarına koydukları değerli maden ve mücevherlerden yapılan süslü başlık.
Filori: İtalya'nın siyasi birliğini sağlamadan önce Floransa Kent Devleti tarafından bastırılan, üzerinde zambak resmi olan altın para. Osmanl
Yurt: Yer, memleket, ülke.
Dahiliye Nazırı: Osmanlı Devleti'nde II. Mahmut Dönemi'nden itibaren bu günkü İçişleri Bakanlarının yaptığı işleri yapanlara verilen addır. Bu makama Mü
Mümessil: Temsilci; başkası adına davranan, başkası adına davranıcı; özdeyen, özdeyici.
Nota: Bir devletin başka bir devlete ya da o devletin elçisine önemli bir siyasal konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı ya da sözlü bildiridir.
Kam: Eski Türklerde din adamı.
Ceride-i Havadis: Osmanlı Devleti'nde yayınlanan ilk özel gazetedir.