Eğitim Sitesi

Kişisel Proje Nedir? Kişisel Proje Hakkında Kısaca Bilgi

Kişisel Proje Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Kişisel Proje:

Belirli ilke ve ölçütlere göre belirlenmiş, öğrencilerin kişisel gelişimini tamamlamasına ve bilimsel araştırma alışkanlıklarını kazanmasına yardımcı olan araştırmaya dayalı eğitim modelidir. Araştırma sonucunda bir ürün veya tez öne sürülmektedir.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Benlik Kavramı: bireyin kendisini algılayış biçimi.

    Tanılayıcı Değerlendirme: Bir öğrencinin programa girişteki bilişsel, duyuşsal ve psiko-motor alandaki daha önce öğrenmiş olduğu davranışları konusundaki ölçüm sonuçlarının yorumlanması ile ortaya çıkan sonuç.

    Gerçekçi Eğitim: Öğretim etkinliklerinde gerçekler üzerinde durulmasını ya da gerçeklerin anlatılmasını öngören, eğitimin ereğini, doğrulanabilen bilgilerin aktarılması ve açıklanması biçiminde düşünen ve bu nedenle gözleme, deneye ve kişisel çalışmalara önem veren eğitim görüşü.

    Eğitim Teknolojisi: Eğitim kuramlarının ve öğretim programlarının en etkili ve olumlu bir biçimde uygulama olanağı bulabilmesi için derslik, deney odası ve işliklerin donatımı, düzenlenmesi; öğrenme çevresinin iletişim bakımından etkili duruma getirilmesi; ders araç ve gereçlerinin yapımı, kullanılması ve geliştirilmesi gibi konular ve bu konulara değgin sorunlar ile uğraşan eğitim alanı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü