Eğitim Sitesi

Kısa Süreli Bellek Nedir? Kısa Süreli Bellek Hakkında Kısaca Bilgi

Kısa Süreli Bellek Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Kısa Süreli Bellek:

Bilgileri tutma süresi 30 saniyeden daha kısa olan bellektir. Kısa süreli belleğin depolama kapasitesi 7± 2 birim ya da kümedir. Yani kısa süreli bellekte en fazla 9 birimlik bilgi tutulabilir. 9 birimden sonra bilgiler bellekte daha önceden bulunan bir birimi dışarı atar.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Deneysel Yöntem: 1- İncelenen olayla ilgili neden sonuç ilişkilerini saptamak üzere araştırmacının uygun laboratuar koşullarında hazırladığı ve incelediği kişi ya da nesneyi yönlendirebildiği yöntem, deneysel yöntemdir. Deneysel yöntem sırasında incelenen insana denek, hayvana kobay adı verilir. 2- Sebep (bağımsız değişken) ile sonuç (bağımlı değişken) arasındaki ilişkiyi, bağımsız değişkeni değişimleyerek ve mümkün olduğunca fazla sayıda karıştırıcı değişkeni kontrol ederek inceleyen araştırma yöntemi.

    Etik (Ahlak Felsefesi): İnsanın yapıp etmelerini özel bir problem alanı olarak ele alır. Ahlaksallığın ne olduğu üzerinde durur, özünü ve temellerini araştırır, insanın eylemlerinde özgür olup olmadığını sorgular. Ahlaksal eylem ile ahlaka karşı eylemin ayrımı için ölçütler koyar. İyi, mutluluk, erdem gibi kavramları inceler.

    Öğretim: Belli bir amaca ulaşabilmek için önceden tespit edilen bilgilerin kişiye kazandırılmasına öğretim denir.

    Bağımsız Değişken: Deneysel çalışmalarda, nitelik ve zamanlama bakımından deneycinin kontrolü altında olan değişken, sebep.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü