Eğitim Sitesi

Kırsal Yerleşme Planı Nedir? Kırsal Yerleşme Planı Hakkında Kısaca Bilgi

Kırsal Yerleşme Planı Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Kırsal Yerleşme Planı:

En az bir kırsal yerleşme ve civarını kapsayan; kırsal alanda yaşam kalitesini geliştirmeye yönelik olarak ekonomik, sosyal, kültürel ve doğal değerlerin sürdürülebilir biçimde korunması, geliştirilmesi ve sağlıklı, güvenli ve afetleri azaltıcı bir çevre ve yapılaşmanın sağlanması için hazırlanan, sosyal ve teknik alt yapı ihtiyaçları kırsal yaşam biçimine göre tasarlanan rapor ve eklerinden oluşan plan.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Yetki Genişliği: Tevsi-i mezuniyet. Tamamen genel idare ile sınırlı olan, yerel yönetim alanına hiçbir şekilde girmeyen ve ilde yalnızca valilere tanınmış yetki. Yani vali kimi durumlarda merkeze sormadan yetki kullanabilir, karar alabilir.

    Tembih: Uyarma; uyarı, ikaz, Öğüt.

    Arsa: Şekil ve büyüklük bakımından öngörülen imar amacı için bölünmüş, gerekli yol ağı yapılıp, su, elektrik, telefon, kanalizasyon vb. gerekli teknik altyapı gereksinimi giderilmiş imar parseli. Bu özellikleri içeren bir imar adası, parsellenmese dahi arsa sayılır.

    Paydaş: 1) Bir bütünün belli bir kısmından (paydan) yararlanan; hissedar. 2)Kurumun hedeflerine ulaşmasında ve faaliyetlerinde ilgisi olan kişi veya kurumdur. 3)Kurumdan doğrudan veya dolaylı olarak, olumlu veya olumsuz yönde etkilenen kişi, grup veya kurumlardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü