Eğitim Sitesi

Kırpıştırma Yöntemi Nedir? Kırpıştırma Yöntemi Hakkında Kısaca Bilgi

Kırpıştırma Yöntemi Terimi Hakkında Bilgiler

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Kırpıştırma Yöntemi:

Fotoğraf çiftleri ile üç boyutlu görüşüm oluşturulması için, fotoğrafları ekranda sıra ile görüntülenmesi, bu görüntüleme ile senkronize bir gözetleme sistemi yardımı üç boyutlu görüşüm oluşturulmasını sağlayan yöntem, senkronize gözlükler yöntemi.

 

    Benzer Haritacılık (Kartografya) Terimleri

    Mekânsal Bilgi Sistemi: Harita üretimini ve güncelleştirmesini, harita kullanımını kolaylaştıran, istenildiğinde bu bilgileri istenilen biçimde ekranda görüntüleyebilen, kâğıt harita biçimine dönüştürebilen bilgisayar yazılım ve donanım sistemi, CBS.

    İkincil Renkler Sistemi: Tüm renklerin camgöbeği, morumsu kırmızı ve sarı renklerin birleşimi ile elde edilebileceği ilkesine dayanan, basım işlerinde ve renkli fotoğrafçılıkta kullanılan renk sistemi, çıkarmalı renkler sistemi.

    Harita Koordinat Sistemi: Harita çizimi sırasında temel alınan kullanım sırasında da gerekli olan harita projeksiyon koordinatlarından oluşan koordinat sistemi.

    Modülasyon Transfer Fonksiyonu(MTF): Fotoğrafik malzemenin, kamera objektifi vb. görüntünün oluşmasında etken olan optik öğelerin, görüntü oluşturmadaki yeteneğini belirleyen ölçüt.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Haritacılık (Kartografya) Terimleri Sözlüğü