Eğitim Sitesi

Kırılmaz Temperli Cam Nedir? Kırılmaz Temperli Cam Hakkında Kısaca Bilgi

Kırılmaz Temperli Cam Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Kırılmaz Temperli Cam:

Camı yumuşama sıcaklığına yakın bir sıcaklığa (700°C) değin ısıtıp sonra birdenbire soğutarak elde edilen güvenlik camı, duracam, sekurit cam. Kullanım gereklerine göre renkli, renksiz, yansıtıcı, desenli, sable camlar gibi her tür cam temperlenebilir. Temperleme işlemiyle camın direnci yaklaşık beş kat artar. Üretiminden sonra kesilmesi, delinmesi, yüzey ve kenar işlemleri yapılması olanaksız olduğundan söz konusu işlemler temperleme işleminden önce yapılır. Kırıldığı zaman kesici olmayan boncuklara ayrılır.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Denge: Bir mekana yerleştirilen nesnelerin bir araya gelip uyumlu kompozisyon oluşturduğu durumlarda kullanılan terimdir. Dengeyi simetrik nesnelerle sağlayabileceğiniz gibi, asimetrik nesnelerde de başarıyı yakalayabilirsiniz. Bunu örneklemek gerekirse, bir duvara yaslanan dolabın iki yanında avize sallanıyorsa, burada denge sağlanmış demektir. Bu simetrik dengeye örnektir. Bir şifonyerin sol tarafında çiçek desenli bir obje, sağ tarafında ise şamdan ve mum bulundurmak, asimetrik düzende dengeyi sağlamaktır.

    Monokrom: Bu terim tek renkle resim yapmak anlamına gelir. Sadece bir rengin açık ve koyu tonları kullanılarak obje resmedilir. Bu tarz resimlerde arka plan çok önemlidir. Çünkü arka plan resimde kontrast yaratmada en önemli faktördür.

    Vibrasyon: Titreşim.

    Ranza: İki veya daha fazla yatağın üst üste konulmasıyla oluşturulan katlı yatak.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü