Eğitim Sitesi

Kimyasal Nedir? Kimyasal Hakkında Kısaca Bilgi

Kimyasal Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Kimyasal:

Kimyaya ait, kimya ile ilgili.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Tüzük: 1. Yasaların bazı maddelerini ya da hükümlerini açıklamak amacıyla düzenlenen, Danıştay'ın incelenmesinden geçtikten sonra Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile yürürlüğe konulan hukuk belgesi. 2. Her hangi bir kurumun ya da örgütün tutacağı yolu ve uygulayacağı yargıları sırasıyla gösteren ayrıntıların tümü.

    Ambargo: Bir ülkeyi ekonomik ya da siyasi açıdan zor duruma düşürmek için mal ve hizmet alım satımını durdurarak yapılan uygulama. Genellikle savaş zamanlarında kullanılır.

    Görüş: Kişiden kişiye değişen ve insanların kendi düşüncelerini yansıtan bilgidir. ● Doğruluğu kanıtlanamaz, ölçülemez ispat edilemez. ● Kişiden kişiye değişebilir. ● Bizce, bize göre gibi ifadeler kullanılır. Örnek : - En güzel renk kırmızıdır. - Özlem güzel bir kızdır. - En zor ders fen bilimleridir.

    Enderun Mektebi (Saray Okulu): Fatih Sultan Mehmet zamanında kurulmuştur. Daha çok Devşirme çocuklar alınırdı. Daha sonra zeki Müslüman çocuklarda alınıp eğitildi. - Bu okulu bitirenler devlet adamlığında önemli yerlere gelirlerdi. (Örn: Sokullu Mehmet Paşa) Sanatta yatkın olanlar şair, hat sanatçısı gibi alanlarda kendini geliştirirdi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü