Eğitim Sitesi

Kimera Nedir? Kimera Hakkında Kısaca Bilgi

Kimera Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Kimera:

Vücudunda aynı ya da farklı türlerin zigotundan türeyen hücre populasyonuna sahip olan bireydir. Doğal olarak ikizlerde görülebilir ya da yapay olarak oluşturulur.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Mine: Dişlerin üzerini örten, kalsiyum ve magnezyum içeren çok sert ve parlak koruyucu örtü.

    Alerji: 1. Çevredeki bir maddeye karşı saman nezlesi, deri kızarması ya da astım biçiminde oluşan aşırı duyarlılık. 2. Çiçek tozları veya antibiyotik ilaçların bağışıklık sistemini uyarması ile oluşan aşırı duyarlılık.

    Sterilizasyon: Mikroorganizma ve endosporlardan çeşitli yöntemlerle arındırma işlemi.

    Gen Transferi: 1. İki hücrenin geçici olarak gen alış-verişi yapmak için birleşmeleri. İki hücrenin geçici olarak birleşmesi sırasında nükleer maddenin karşılıklı olarak değiştirildiği bir eşeysel çoğalma biçimidir. Protozoa'lardan birçok Silyatlar'da ve bakterilerde görülür. 2. Bakterilerde olduğu gibi, DNA'nın bir hücreden diğerine bir konjugasyon tüpünden geçirilmesi işlemi. Paramesyumda genetik madde alışverişinin olduğu diğer sillilerde görülen, çoğalmanın olmadığı eşeyli süreç. 3. Aynı tür iki bakteri arasında pilus yardımı ile geçici bir sitoplazmik köprü kurularak bakteride bulunan plazmit DNA’sının diğer bakteriye aktarılması işlemi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü